Hur gör man en egen vävram?

Den klassiska vävramen från Micki är ett kärt barndomsminne. Vet inte hur många vävar jag gjorde på ”dagis”! I dag har jag lärt mig något nytt om att väva. Man kan tydligen göra en egen vävram. Kan du gissa hur?

göra vävram
Bild: © jgaunion / iStock

Det är faktiskt inte så svårt som man kanske tror. För att göra vävramen behöver du en bit kartong och en sax. Anpassa storleken på själva vävramen efter barnets önskemål och behov. Ju större kartongbit desto större väv, rimligtvis.

väva garn
Bild: © jgaunion / iStock

Klipp skåror utmed vävramens kortsidor, som små jack in i väven. Det är genom dessa skåror du sedan trär vävtråden så att du har något att väva garnet på. Därefter är det bara att sätta igång med vävningen. För att förtydliga hur du ska gå tillväga för att göra en egen vävram har jag letat upp filminstruktioner. Länken tar dig direkt vidare till instruktionerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: