Göra pärlplattor av egna foton med smART Pixelator

***Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Stor&Liten***

Har du sett smArt Pixelator? Det har jag och jag är helt såld på konceptet. Genom att mixa klassiska pärlplattor med digital teknik kan barnen åstadkomma de roligaste alster. Denna leksak – eller vad man nu ska kalla den (?) – omvandlar foton till pärlplattemönster. Det gör att barnen kan skapa och lära i flera led.

göra egna mönster
Du kan köpa smART Pixelator på Stor&Liten.

Barnen kan ge sig ut på fotojakt med exempelvis plattan och sedan ladda upp fotografierna i smART Pixelmator. Därefter kan de pärla efter bilderna, som alltså har blivit tydliga pixelmönster. Hur roligt är det inte att få göra sina egna mönster? Jag som själv älskar att fotografera gillar tanken på att verkligen få användning av fotona.

Digital teknik blir särskilt lärorik när den också tillämpas i den fysiska verkligheten, när det finns ett syfte med användningen av plattan. Tack vare en nedladdningsbar app och Bluetooth kopplas plattan och smART Pixelator samman. Om inte detta är att lära sig mer om digitala verktyg vet jag inte vad som är det.

göra egna mönster
Exempel på färdiga smART Pixelator-3D-mönster. Du kan köpa smART Pixelator på Stor&Liten.

Som en bonus i allt det roliga övar barnen också finmotoriken medan de pärlar mönstren. För att kunna komma igång direkt medföljer färdiga mönster i både 2D och 3D – liksom ett lass pärlor och strykpapper. Jag har sett att smART Pixelmator även kan användas till andra pysselprojekt, som att lägga mönster med paljetter eller stift.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: